Om

Jeg hedder Merethe Spure og mit hjerte banker for genbrug.

Grundmaterialerne er dog mest gummi i form af slanger fra cykler, biler og traktorer, samt brugte gummistøvler.

I foråret 2009 havde jeg en dag en forunderlig drøm: Jeg drømte at jeg skulle lave en cirkelrund taske i gummi. Da jeg vågnede spurgte jeg min mand: Hvor finder jeg en brugt traktorslange? Dengang var et lokalt dækfirma leverandør til min første kreation. Jeg fik lavet en skabelon og også lavet nogle cirkeltasker. Senere skulle det vise sig at de ikke var det store hit, men jeg var i gang!

Slangerne får jeg fra lokal cykelsmed og et dækfirma på Østlolland. Ventilerne klippes af og derefter vaskes cykelslangerne i vaskemaskine, hænges til afdrypning og til sidst trækkes en klud gennem slangen for at få det sidste vand og talkum ud. De store slanger deles i f.eks. 4 dele, som derefter enkeltvis vaskes i maskine og tørres. Når modellen er klippet skures slangen med skuresvamp og opvaskemiddel, skylles og tørres. Hvis emnet kræver det eller jeg er i humør til et lidt mere blankt udtryk efterbehandles det færdige emne med ”gummistøvle-spray”. Hvis de forskellige emner skal ”samles” – f.eks. tasker – bliver alt syet i hånden. Da gummiet er noget genstridigt at trække en nål igennem, klipper jeg først en række huller med en hultang eller huggepiber og syr sammen med en vokset bomuldstråd, gummisnøre eller tit og ofte med strimler jeg har klippet ud at slangerne.

Jeg kan godt lide at lave smykker og tasker, men er også gået i gang med skåle, fyrfadsstager og andre småting til boligen.

Jeg er selvlært og nyder at sidde og nørkle med materialerne. Bliver ofte spurgt hvor jeg får idéerne fra og det ved jeg faktisk ikke. De opstår tit når jeg sidder og arbejder med et eller andet – sætter saksen i og pludselig ”springer” der noget nyt frem. Jeg får også inspiration fra omverdenen – f.eks. hvis jeg ser noget jeg rigtig godt kan lide – tænker jeg: Mon ikke jeg kan lave det i gummi? Ofte lykkes det!